Zrenjaninski rokenrol u muzeju

Izložba „Od Tihuane do Tetka Ane“ koja predstavlja zrenjaninsku rokenrol scenu biće otvorena 13. decembra u Narodnom muzeju Zrenjanin.

VIS Omege u zrenjaninskoj Hali sportova

VIS Omege u zrenjaninskoj Hali sportova

„Izložba je posvećena svima onima koji su bili deo zrenjaninske rokenrol priče, kao i Đorđu Vojnoviću (1949-2008), novinaru Džuboksa koji je bio njen protagonista i promoter“, navodi se u saopštenju muzeja.

„Od Tihuane do Tetka Ane“ provešće posetioce kroz rokenrol scenu u Zrenjaninu tokom šezdesetih i sedamdesetih godina godina prošlog veka. Postavka uključuje brojne instrumente i muzičku opremu (gitare, pojačala, bubnjevi…), radio aparate, magnetofone, gramofone, crno-bele televizore, džuboks-aparat Wurlitzer, ploče, plakate i sl.

Igranka u zrenjaninskoj Hali sportova

Igranka u zrenjaninskoj Hali sportova

„Ova izložba strogo adresovana na Zrenjanin vraća nas slikama, dokumentima, artefaktima, sačuvanom tehnologijom i dragocenom memorabilijom na mirišljava isparenja zemlje natopljene zvukom mladosti za koja smo naivno verovali da je večna. Danas, matori i pobeđeni, znamo – večni su samo snovi iz soba detinjstva“, napisao je novinar Peca Popović u uvodnom tekstu kataloga za izložbu.

Autori izložbe su kustoskinja Narodnog muzeja Zrenjanin, Olivera Skoko i organizator pozorišta „Atelje 212“, Milenko Adamov. Izložba se realizuje uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i biće otvorena do 31. januara 2011. godine.

via B92 – Kultura – Vesti – Zrenjaninski rokenrol u muzeju.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti