Kineski telekom prodao preko 100.000 iPhonea

China Unicom je saopštio da je prodao više od 100,000 iPhone uređaja od kako je krajem oktobra započeo zvaničnu prodaju.

Ovo je prvi podatak koji je China Unicom obznanio posle nedavnog saopštenja da je dve nedelje po započinjanju prodaje prodao svega 5 komada preko mrežne prodavnice taobao.com i 5000 primeraka u svojim prodavnicama. Mada novoobjavljeni broj označava nesumnjiv rast prodaje, ona i dalje ide sporo u odnosu na druga tržišta. Južnokorejski telekom KT, na primer, primio je 60.000 porudžbina za iPhone pre nego što je i otpočeo prodaju prošlog meseca. Kina je sa svojih 700 miliona korisnika mobilne telefonije, što je najveći broj mobilnih pretplatnika na svetu, daleko veće tržište od Južne Koreje.

China Unicom nije objavio nikakve druge detalje o prodaji, ali je za ovaj telefon rekao da je „veliki uspeh“. U njegovoj ponudi su iPhone 3G i iPhone 3GS, ali je iz obe verzije izbačen Wi-Fi kako bi se zadovoljila lokalna regulativa. To je umanjilo njihovu privlačnost u poređenju sa telefonima kupljenim u inostranstvu i onima koji se prodaju u prodavnicama elektronske robe. Ti telefoni se prodaju otključani, imaju Wi-Fi, a cena im je niža od zvanične verzije. China Unicom prodaje iPhone 3GS sa 32 GB bez servisnog ugovora za 7000 juana (oko 1000 dolara), a on se u obližnjem Honkongu može nabaviti za 800 dolara. Najjeftiniji otključan model se na sivom tržištu može nabaviti za 4000 juana (oko 600 dolara), dok kod China Unicoma on košta 5000 juana.

Mnogi bogatiji građani u Kini nabavili su iPhone i pre nego što je zvanično pušten u prodaju. Procene od pre nekoliko meseci govore da u Kini već ima preko milion iPhone uređaja.

via B92 – Tehnopolis – Vesti – Kineski telekom prodao preko 100.000 iPhonea.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti