Deset godina benda E Play u DOB-u

Alternativni sastav E Play 6. novembra u Domu omladine Beograda koncertno će promovisati nedavno objavljeni treći album “Drago mi je da smo se upoznali”, i istovremeno obeležiti deset godina rada i izlaska kultnog prvenca “E Play” (1999).

“Vreme je da beogradskoj publici na koncertu prezentujemo novi album. Biće ga interesantno uživo spojiti sa starim pesmama, pogotovo što je deset godina prošlo od prvog albuma. Nastupali smo 1999. godine na demo festivalu u Domu omladine, pobedili smo, dobili kao nagradu da snimimo album i tada je sve ustvari počelo”, kaže basistkinja Maja Cvetković.

Posle festivalske pobede u DOB-u, tada još uvek sve ženski bend “E Play” je u novembru 1999. godine objavio hvaljeni debi album (za MCM Records), sa koga su se izdvojile pesme “Zašto”, “Pop”, “Prvi pogled tvoj”, “Better Than You”…

Status jednog od najznačajnijih srpskih alt rok sastava potvrđen je numerama snimljenim za kultni film “Munje” (2001) i posebno drugim albumom “Crime” (PGP RTS 2005), na kome se Maji, gitaristkinji Biljani Todorovski pridružuju i do danas ostaju bubnjar Damjan Dašić i Marko Milivojević za gruvboksom.

Početkom ove godine spot “Sramota” najavio je u aprilu objavljeni treći album “Drago mi je da smo se upoznali”, sa kojim se “E Play” odlučuje na neoubičajeni korak i izdaje ga preko filmskog festivala “Cinema City” iz Novog Sada.

Kako u “E Play”-u gledaju na svojih prvih deset godina?

“Za deset godina ništa se nije promenilo. Bend, koliko je tada bio spreman dati sve od sebe za svoju muziku, isto je toliko spreman i sada – tu nema nikakve razlike. Samo sada radimo na drugom nivou, mnogo profesionalnije. I mi smo odrasli i postali drugačiji, u smislu da smo profesionalniji. Ali emocija nam je ista kao i prvi put, kad smo svirali u DOB-u i hteli da pobedimo”, kaže Maja.

Beogradski koncert, označiće početak turneje benda po Srbiji u korist “Drago mi je da smo se upoznali”, u okviru koje će nastupiti u Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima.

Organizator “Long Play” uskoro će saopštiti pojedinosti o koncertu, odnosno o prodaji i cenama ulaznica.

via B92 – Kultura – Pop – Vesti – Deset godina benda E Play u DOB-u.

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti