Darkvudi i Maljoković na NBG letu

Novobegradsko leto na Savskom keju ovog vikenda završava se koncertima grupe “Darkvud dab” i Jovana Maljokovića.

U subotu, 14. avgusta, u 21 sat nastupaju “Darkvudi”, a publika će se od 19 sati zagrevati uz di-džejeve. Grupa „Darkvud dab”je osnovana sredinom 1988. godine. Prvi koncert održali su 1991. godine u SKC-u Beogradu. Do sada su izdali sedam albuma.

“Život počinje u tridesetoj” (B92), album grupe objavljen 2002, bio je najprodavanji album godine, a ujedno je bio proglašen i za najbolji album godine od strane muzičke kritike. Naredne godine „Darkwood Dub” je proveo svirajući koncerte, pišući muziku za različite pozorišne predstave, javne događaje i video radove. Sedmi album pod nazivom „Jedinstvo” (B92), objavili su 2008. godine. Prošle godine „Darkvud dab” bio je nominovan u MTV-jevoj kategoriji „Best Regional Act”, zajedno sa još 4 grupe sa prostora bivše Jugoslavije.

[youtube 2p6abpqC0-s nolink]

Poslednje veče Novobeogradskog leta u nedelju, 15. avgusta, zatvoriće u 21 sat koncert Jovana Maljokovića. Jovan Maljoković je poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Sa svojim Balkan Salsa Bendom je nastupao na svim domaćim i brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi. Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio osam autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva, kao fini spoj džeza i tradicionalne muzike.

[youtube p8rm7qSPfdI nolink]

Pre ovog koncerta, u terminu od 19 sati predstaviće se pevači udruženja “Makedonijum”, Zoran Georgijev, Milena Roknić i članovi pevačkog društvo „Toše Proeski”, a od 20 sati nastupiće i članovi KUD-a “Pećinci”.

via B92 – Kultura – Vesti – Darkvudi i Maljoković na NBG letu.

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti