Četiri dana do gašenja .yu domena

Registar nacionalnog internet domena Srbije održao je konferenciju za štampu povodom odlaska .yu domena i obaveštavanja javnosti o toku procedure za uvođenje ćiriličnog domena.

RNIDS je još jednom podsetio da je neophodno da se provere sva podešavanja, kako nakon 30. marta 2010. ne bi došlo do problema, s obzirom na to da je u funkciji ostalo još oko 4.000 .yu domena.

Internet provajderi i ovlašćeni registri treba da provere da li su svi servisi koje nude korisnicima na internetu spremni da nastave ispravno funkcionisanje i nakon gašenja .yu domena, a krajnji korisnici treba da provere podešavanja na svojim računarima, svoje naloge i elektronske adrese i da ih zamene, ukoliko se negde pojavljuje .yu domen.

Drugi deo konferencije posvećen je ćiriličnom domenu Srbije (IDN ccTDL). Javnost je obaveštena o dosadašnjem toku procedure za uvođenje ćiriličnog domena, kao i o tome šta treba da se uradi da bi se ispunili uslovi za podnošenje prijave za ćirilični domen. U ovu proceduru aktivno su, pored RNIDS-a, uključeni Srpska Pravoslavna Crkva, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i svi zainteresovani građani Republike Srbije.

via B92 – Tehnopolis – Vesti – Četiri dana do gašenja .yu domena.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti